Η διατροφή στην προστατίτιδα

Η προστατίτιδα θεωρείται ως η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών.Είναι μία φλεγμονή του προστάτη αδένα που συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα, μία συχνή κατάσταση,ύπουλη η οποία δημιουργεί πολλά και ποικίλα προβλήματα ακόμα και στη σεξουαλική ζωή του άντρα.


Πιο κάτω παρουσιάζονται συνολικά κάποιες διατροφικές προτάσεις οι οποίες έχουν θετικά αποτελέσματα έναντι του προστάτη αδένα και ειδικότερα της προστατίτιδας.
  • Κατανάλωση φρέσκων τροφίμων, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η σόγια, τα φασόλια, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και τα ψάρια. - Πολύ νερό καθημερινά (12 ποτήρια νερό).
  • Κάθε ασθενής με προστατίτιδα πρέπει να αποφεύγει τη ζάχαρη, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τηγανητά τρόφιμα, το πρόχειρο φαγητό και την καφεΐνη.
  •  Σελήνιο - Είναι ένα αντιοξειδωτικό, ίσως πιο αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται μαζί με βιταμίνη Ε. Δείτε επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε  Κοκτέιλ φυσικής διατροφής πλούσιας σε βιταμίνη Ε, info pollencran-argi plus
  • Ψευδάργυρος - 30 mg ημερησίως. Ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του προστάτη, η οποία εκκρίνει συμπυκνώματα και ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος αποτρέπει, επίσης, τις λοιμώξεις. Πιστεύεται ότι παίζει ένα κρίσιμο ρόλο στην κυτταρική ανάπτυξη και διαφοροποίηση, στη ρύθμιση του φυσιολογικού κυτταρικού θανάτου, καθώς και στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης.
  •  Η γύρη ανθέων είναι η πλουσιότερη τροφή σε πρωτεϊνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθηλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών. Γι' αυτό και η γύρη μετριάζει και περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Γι' αυτό, καταναλώνοντας γύρη ανθέων άνδρες και γυναίκες νιώθουν ευεξία, αυτοπεποίθηση και έχουν καλή σεξουαλική ζωή. Η γύρη ανθέων είναι το καλύτερο φάρμακο για την προστατίτιδα, που είναι η φλεγμονή του προστάτη. 
 Η φυσική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία, πάντα όμως με τις οδηγίες του γιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου