Αρώνια

"Η φυσική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία, πάντα όμως με τις οδηγίες του γιατρού"
Η αρώνια (και αρωνία, αγγλικά: chokeberries) είναι φυλλοβόλος θάμνος της οικογένειας Ροδίδες, ιθαγενής της ανατολικότερης Βόρειας Αμερικής που απαντάται κυρίως σε υγρά δάση και σε έλη.Το γένος συνήθως θεωρείται ότι περιλαμβάνει 2 είδη ή 3 , ένα από τα οποία καλλιεργείται και στην Ευρώπη. Ένας τέταρτος τύπος που καλλιεργείται με την ονομασία Aronia θεωρείται ότι είναι ένα ενδογενές υβρίδιο, είναι η Sorbaronia mitschurinii. Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό και για τροφή. 

Οι καρποί μπορούν να φαγωθούν ωμοί, ωστόσο συχνότερα γίνεται επεξεργασία σε αυτούς. Η γεύση του είναι στυφή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή κρασιού, μαρμελάδας, παγωτού, τσαγιού, μπίρας, σιροπιού, χυμού, ορεκτικών και αλκοολούχων ποτών με εμποτισμό.

Ο καρπός είναι πλούσιος σε πηκτίνη, τον φυσικό οξικό πολυσακχαρίτη που αφθονεί στα μήλα, στα κυδώνια και στα πορτοκάλια. Είναι πολύτιμος για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ τα εκχυλίσματα των φύλλων και των καρπών έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεραπεύουν πολλές ασθένειες, όπως φλεγμονές, καρδιοπάθειες, διαβήτη κ.ά. Επίσης, οι καρποί της αρώνιας είναι μεταξύ των πλέον πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε βιταμίνη C. Για νωπή κατανάλωση δεν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον επειδή έχουν πολύ στυφή γεύση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κοκτέιλ χυμών, αλκοολούχων ή ενεργητικών ποτών, σε τσάι, σιρόπια, ζελέ, σε φαρμακευτικά σκευάσματα και σαν χρωστικές τροφίμων.

Ως το κατ ‘εξοχήν αναζωογονητικό φρούτο, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση, διεγείρει την αναγέννηση των ιστών και των μυών (αντι-γήρανσης), το σχηματισμό του αίματος, το μεταβολισμό και μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες. Σημαντική είναι και η υψηλού επιπέδου περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (15-30 mg στα 100 γραμμάρια), καθώς και σε πολλές άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία  Α, Β1, Β2, Β3,Β5, Β6, Β9,C, Ε, Κ, P. Το πιο χαρακτηριστικό της αρώνιας είναι ασύγκριτα η υψηλή περιεκτικότητα των ζωτικών πολυφαινόλες- βιταμίνη p. Δείτε επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε  Κοκτέιλ φυσικής διατροφής πλούσιας σε βιταμίνη Ε, info pollencran-argi plus
1.    Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
2.    κλινικά αποδεδειγμένο εξαιρετικό αποτέλεσμα για την καταπολέμηση της υπέρτασης  50ml  χυμό 3 φορές την ημέρα.
3.    Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
4.    Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.
5.    Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
6.    Προκαλεί απελευθέρωση του ραδιόφωνου δραστικών ουσιών και βαρέων μετάλλων
7.   Ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις
8.    Γενική τονωτική επίδραση επάνω; Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση ,διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των ιστών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.
9.    Αντισηπτικές ιδιότητες: Ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Υψηλή περιεκτικότητα του ιωδίου οφέλη την ανάπτυξη στα παιδία. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα.
10.    Θαυματουργό αποτέλεσμα: Επωφελής για τις εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές.
11.    Αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
12.    Χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς.

Ευχαριστούμε θερμά τις πηγές, που επισυνάπτουμε πιο κάτω, για την ενημέρωση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου