Το λεμόνι

"Η φυσική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία, πάντα όμως με τις οδηγίες του γιατρού" 
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρουτιδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι 3. Αυτή η οξύτητα καθιστά το λεμόνι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό για χρήση σε εκπαιδευτικά πειράματα χημείας. 

Το λεμόνι είναι καλλιεργημένο υβρίδιο που προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι. Είναι άγνωστο πού και πότε έγινε αυτή η διασταύρωση. Ο κίτρος, προφανώς ο καρπός στον οποίο αναφέρεται ο Πλίνιος στη Φυσική ιστορία (XII, vii.15) ως το malum medicum — τον "ιατρικό καρπό" — είναι, κατά τα φαινόμενα, το πρώτο εσπεριδοειδές που ήταν γνωστό στη Μεσόγειο. Απεικονίσεις εσπεριδοειδών δέντρων υπάρχουν σε ρωμαϊκά μωσαϊκά στη Βόρεια Αφρική, αλλά η πρώτη σαφής περιγραφή του λεμονιού συναντάται στις αρχές του 10ου αιώνα, σε πραγματεία περί γεωργίας του Άραβα Κούστους Αλ-Ρούμι. Περί τα τέλη του 12ου αιώνα, ο Ιμπν Τζαμί, προσωπικός γιατρός του μεγάλου μουσουλμάνου ηγέτη Σαλαντίν, έγραψε πραγματεία περί του λεμονιού. Πιστεύεται ότι οι πρώτες λεμονιές καλλιεργήθηκαν στο οροπέδιο Ντέκαν στην κεντρική Ινδία.
 
Η ονομασία "λεμόνι" προέρχεται από την περσική λέξη (لیمو Limu), η οποία είναι συγγενική με τη σανσκριτική λέξη nimbuka. Λεμονιές καλλιεργήθηκαν στη Γένοβα στα μέσα του 15ου αιώνα και εμφανίστηκαν στις Αζόρες το 1494. Πρόσφατες έρευνες έχουν επισημάνει λεμόνια στα ερείπια της Πομπηίας. Τα λεμόνια χρησιμοποιήθηκαν παλιά από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό για την καταπολέμηση του σκορβούτου, καθώς παρείχαν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Τα λεμόνια σερβίρονται συχνά ως λεμονάδα ή ως διακόσμηση σε ποτά όπως το παγωμένο τσάι ή αεριούχα αναψυκτικά, με μια φέτα είτε μέσα στο ποτήρι είτε στηριγμένη στο χείλος. Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του ιταλικού λικέρ λιμοντσέλο. Ένα κομματάκι λεμόνι προστίθεται επίσης συχνά στο νερό για να δώσει λίγη γεύση.

Μερικοί άνθρωποι τρώνε το λεμόνι ως φρούτο, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά νερό για να ξεπλένονται τα δόντια από το κιτρικό οξύ και τη ζάχαρη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα και άλλες οδοντικές ασθένειες. Τα λεμόνια γίνονται επίσης μαρμελάδα (εσπεριδοειδών), είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με πορτοκάλια.
100 χιλιοστόλιτρα λεμονοχυμού περιέχουν περίπου 50 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C και 5 γραμμάρια κιτρικού οξέος

✔️ Λεμόνι & Καρκίνος

Το #λεμόνι σύμφωνα με μελέτες #καταστρέφει τα #καρκινικά #κύτταρα σε δεκάδες τύπους καρκίνου και θεωρείται ως ισχυρότερο από τη #χημειοθεραπεία και φάρμακα όπως #Adrimyzin. Καταστρέφει τα #κακοήθη κύτταρα σε 12 καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του παχέος #εντέρου, του #μαστού, του #προστάτη, των #πνευμόνων και του #παγκρέατος. Οι ενώσεις αυτού του δέντρου έδειξε 10000 φορές καλύτερο από το προϊόν #αδριαμυκίνη, ένα #φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως σαν #χημειοθεραπευτικό στον κόσμο, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των #καρκινικών κυττάρων. Και αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό: αυτός ο τύπος #θεραπείας με εκχύλισμα #λεμονιού καταστρέφει μόνο #κακοήθη καρκινικά κύτταρα και δεν επηρεάζει τα υγιή #κύτταρα. Ινστιτούτο Επιστημών Υγείας, 819 NLLC Αιτία Street, Βαλτιμόρη, MD1201 #Petrus_di_Acqua

Ο γιατρός σας θα δώσει την #θεραπεία η οποία μπορεί να είναι #συντηριτική, #φαρμακευτική ή ακόμα και #χειρουργική στο θέμα του #καρκίνου. Παρόλα αυτά συγχρόνως θα πρέπει να γνωρίζετε πως το #λεμόνι όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες έχει θεραπευτικές ιδιότητες στον #καρκίνο. 1 κουταλάκι του γλυκού #μαγειρική #σόδα σε 200 γραμ. χυμό #λεμονιού #Petrus_di_Acqua
https://hope4cancer.com/blog/lemons-and-cancer/

Πηγές
Urban Legends Reference Pages © 1995-2014 από snopes.com.
Carper, Jean. . ΤΟ Φαρμακείο Των ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Νέα ΥΟΡΚΗ: Bantam Books, 1988. ISBN 0-5533-4524-9 (σελ. 222-223).
Ferguson, JJ και Timothy Μ. Spann. «Ιατρική Χρήση Citrus.»
Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Οκτωβρίου 2002.
Ιακώβ, Robert, et al. . «Οι δυνατότητες του Citrus limonoids ως αντικαρκινικά μέσα»
Murray, Michael Εγκυκλοπαίδεια Healing Foods ..
Νέα Υόρκη:. Atria Books, 2005 ISBN 0-7434-8052-Χ (σσ. 286-287).
ScienceDaily. «Citrus δείχνει υπόσχεση για ορισμένα καρκίνο της παιδικής ηλικίας.»

Πηγή https://el.wikipedia.org/wiki/Λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου