Μαύρη σοκολάτα

Η φυσική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία, πάντα όμως με τις οδηγίες του γιατρού 

Μια ιδιαίτερα «γλυκιά» μελέτη κατέληξε στο γεγονός ότι η καθημερινή κατανάλωση περίπου 40-45 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας μείωσε τα επίπεδα της  #κορτιζόλης η οποία και είναι η ορμόνη του  #stress, άγχος (Το στρες έχει συνδεθεί με έναν «αργό» μεταβολισμό). Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ορισμένες ενώσεις της σοκολάτας, όπως είναι η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, μπορεί να είναι υπεύθυνες στο θέμα του άγχους. 
Μελέτες και εργασίες της Ιατρικής-Παθολογίας έδειξαν πως ενήλικες που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα  #μαύρης #σοκολάτας τακτικά ήταν λεπτότεροι από εκείνους που δεν το έκαναν, αν και κατανάλωναν στο σύνολο περισσότερες θερμίδες και ασκούνταν το ίδιο.
Βe in shape #Petrus_di_Acqua

Δείτε επίσης  Η απενοχοποίηση των ξηρών καρπών

• Οι ξηροί καρποί είναι μια ομάδα τροφίμων που πολύ θρεπτική. Ανάλογα με το είδος του ξηρού καρπούς, παρέχουν #βιταμίνη Ε, #μαγνήσιο, #φυλλικό οξύ, ουσιώδη #λιπαρά οξέα, #διαιτητικές ίνες και #πρωτεΐνες. Περιέχουν, επίσης, σημαντικά #φυτοχημικά και άλλες ουσίες οι οποίες έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Όμως, λόγω του ότι αποδίδουν αρκετές #θερμίδες και #λίπος, ενοχοποιούνται και συχνά αποκλείονται από το ημερήσιο #διαιτολόγιο. Ωστόσο, πλήθος επιδημιολογικών μελετών έχει δείξει ότι η κατανάλωση τους δεν συσχετίζεται με αύξηση του #σωματικού #βάρους. Αυτό έχει αποδοθεί στο αυξημένο αίσθημα κορεσμού (καταστολή όρεξης), στην ατελή απορρόφηση τους (δεν απορροφάται το 5-15% των #θερμίδων τους), στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης που προκαλούν #Petrus_di_Acqua

Ευχαριστούμε θερμά την ιστοσελίδα-πηγή  http://www.boro.gr/3882/oi-trofes-pou-kaine-lipos-kai-auxanoun-ton-metabolismo

🌾 Μακαντέμια καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Αυστραλία υπάρχει στη Χαβάη και τη Νότια Αφρική αλλά και σε άλλες χώρες της νοτίου Αμερικής κτλ 🌰 Τα μακαντέμια έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες • το λάδι τους είναι ωφέλιμο ακόμη και για το δέρμα • Περιέχουν φώσφορο και σελήνιο, αλλά και κορεσμένα λιπαρά
🌾

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου